torstai 12. kesäkuuta 2014

Sitruunaruohon kasvatus

Tulipa tuossa yhtenä lämpimänä päivänä käytyä Salon torilla pyörähtämässä, ei iltatoritorstaina, silloin sinne ei mahdu, eikä jaksa kaikille moikkailla koko ajan. Jo viime kesänä aattelin, että thairuokaa myyvä katukioski on pakko kokeilla, joten sinne.
Tilasin nuudeliannoksen, myyjä kovin pahoitteli, että kestää kuusi minuuttia ja hymyili. Sanoin, että ei sen väliä, mutta jos saisin katsoa kun se tehdään. Tottakai, vastattiin englanniksi ja sillä kielellä sitten jatkettiin ruuanvalmistuksen ajan. Tuli siinä pohdittua kaikenlaista thai-ruokaan liittyvää, kunnes annos oli valmis. Itse kasvatettuja ituja ja kevätsipulia, nuudelit pyöräytettiin kasvisliemessä, jopa kananmuna oli omalta pihalta, kuulemma.
Cokiksen kanssa 6,50€, mahtavan makuinen iso lautasellinen ruokaa. Onneksi kysyttäessä sanoin, että ei ole kovin iso nälkä, tuon sain juuri ja juuri mätettyä alas.
Jäin syötyäni kiittelemään myyjää, joka antoi jollekin asiakkaalle kevätrullat ja kastikkeen mukaan. Tuli puhetta puutarhaharrastuksestani, jolloin nainen kysyi että haluanko taimen? Ihan kuin pikkulapselta kysyisi kaupassa että haluaako käydä leluosastolla. Thaimaalaista persiljaa sain pikkuruisen taimen jonka tietysti laitoin kasvihuoneeseen kasvamaan. Wikipedian mukaan pitäisi maistua korianterin ja persiljan sekoitukselle, mielenkiinnolla odotan että kasvaa käyttökokoiseksi.
Sain myös vinkin, että sitruunaruoho tekee vedessä juuret ja lehtiä voi käyttää heti kun niitä tulee. Parin viikon odotuksen jälkeen allaoleva kuva kertoo tuloksen. Onneksi kasvihuoneeseen vielä mahtuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti