Tällaisessa pakkasessa on mukava sillointällöin maistaa kesä kielellä, vaikkakin Kreikassa nämä herkut ovatkin syys-/talviruokia, kun paprikat ja kukkakaali ovat kypsyneet syötäviksi. Kreikkalainen ruoka sopii hyvin lastenkin makumaailmaan, tulisuutta on paljon vähemmän kuin meren toisella puolella tai edes Turkissa, jossa itämaiset vaikutteet ovat jo vahvat.
Reseptit kuvan alla.
n.700g suippopaprikoita
800g maustettua makkaraa(käytin itse puolet chorizoa, toinen puoli krakovan makkaraa(lapsille))
loraus hyvää oliiviöljyä
400-500g tomaatteja paloiksi pilkottuna
1tl timjamia
1tl oreganoa
(mustapippuria)
vettä
silputtua persiljaa maun mukaan
Leikkaa makkarat suupalan kokoisiksi ja ruskista kuumalla pannulla oliiviöljyssä.
Lohko paprikat ilman siemeniä, ota makkarat reikäkauhalla pois pannulta ja kuullota paprikoita n. 15 minuuttia, kunnes alkavat ruskistua.
Lisää pannulle tomaatit, mausteet ja makkarat, säästä persilja loppuvaiheeseen.
Kaada sekoitetut ainekset uunivuokaan ja pidä 180 asteessa parikymmentä minuuttia.
Persiljasilppua pintaan ja pöytään.
Kukkakaali munien ja sitruunan kera
1 keskikokoinen kukkakaali isoina ruusukkeina
reilu loraus oliiviöljyä
2 munaa
1 sitruuna
1 rkl maissitärkkelystä
suolaa
silputtua persiljaa koristeeksi
Kuumenna öljy valurautapadassa ja kypsennä kukkakaaleja keskilämmöllä kunnes alkavat ruskistua.
Kaada päälle vettä sen verran, että kukkakaalit melkein peittyvät.
Lisää suolaa ja keitä n. 8 minuuttia, kunnes kukkakaali on vähän pehmennyt.
Ota pata liedeltä, jätä kansi päälle ja tee kastike:
Vatkaa munat kulhossa, lisää sitruunan mehu (jos pidät sitruunaisemmasta, raasta kuorta joukkoon), lisää maissijauhot jotka on sekoitettu vesitilkkaan.
Lisää muutama lusikallinen kukkakaalien keittovettä vatkatessasi. Kaada seos hitaasti kukkakaalien päälle ja lämmitä varovasti samalla sekoittaen, jotta kastike saostuu ( lämmitystarvetta ei välttämättä ole, jos tekee paksuseinäisessä padassa).
Persiljasilppua pinnalle ja pöytään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti