sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Hanhen rintafilettä mustaviinimarjakastikkeessa

Lidlin pakastealtaasta hanhen rintafilettä, paketissa lukee 2kpl ja 900g. Ei tullut mieleenkään että olisivat kiinni vielä rintalastassa, terävällä veitsellä siitä selvisi muutamalla viillolla. Alla olevassa kuvassa on tulossa kastikepohja, perkuujätteet kattilaan, vettä, selleriä, sipulia kuorineen ja porkkanaa.
Tunnin kiehumisen jälkeen siivilästä läpi ja pienempään kattilaan niin että vettä haihtuu koko ajan. Muutama lusikallinen mustaviinimarjahyytelöä sekaan ja saostus maissitärkkelyksellä jos on tarvetta.


Tuoretta rosmariinia ei ollut, joten laitoin kuivattua öljyn joukkoon odottamaan jo aamulla että saan maut irti. Viillot hanhen nahkaan ja öljy/rosmariiniseosta viiltoihin.

Samaan aikaan lapset tekivät creme bruleen, nuorempi laittoi vaniljavanukasta vuokiin ja tummaa sokeria päälle. Velipoika paahtoi sokerin kaasuliekittimellä, nopeaa ja kelpaa kaikille


Liedellä paistumassa rintafileet, kylmään pannuun, paista nahkapuolelta 8 minuuttia ja käännä, paista vielä 5 minuuttia, saa olla rose sisältä. Vasemmassa ylänurkassa tulossa kastike, vasen alanurkka valmistaa risottoa, sellerit ja shalotit vasta kattilassa.
Porkkanat kiehuvat kanaliemessä ja parsakaalit suolavedessä, ihan vaan lisäkkeeksi.


Hanhen nahka saa olla todella rapea, kuten alla olevassa kuvassa näkyy. Paistaessa pannulle tulleen rasvan otin talteen, siitä saa hyvän pohjan vaikka seuraavan päivän kastikkeelle.


Paistamisen jälkeen kietaisin fileet reiluksi viideksi minuutiksi folioon vetäytymään ja leikkasin siivuiksi. Kastiketta päälle ja pöytään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti