keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Sekoitus eri kulttuureita

Tänään loppiaisena käytin ruuanlaittoon hieman enemmän aikaa. Chili oli hautumassa melkein viisi tuntia ja liha oli kielellä rikottavassa muodossa haudutuksen jälkeen.
Lisäkkeenä ruisriisiä ja salaattina vähän perunasalaattia muistuttava amerikkalainen salaatti.


Chili:
 2 valkosipulin kynttä
1 tölkki kidneypapuja
1 tölkki tomaattimurskaa
1 tl worchestershirekastiketta
1 tl mustapippuri
1 tl juustokumina
1 tl cayennepippuri
2 tl chilijauhetta
1 tl raastettua taloussuklaata
1/2 tl kaneli
1 tl suolaa
2 tl punaviinietikkaa
900g naudanlihaa, käytin sisäpaistia, jauhelihakin käy

Ruskista lihat pannulla ja laita pataan tai kattilaan, vähintään kolmen tuntia miedolla lämmöllä.

Nauti lisäkkeen, esim. riisin kanssa.

Jäävuori- omenasalaatti

1 pieni jäävuorisalaatti
1 omena, hapahko
150g Creme Fraiche
1 tl dijonsinappia
suolaa, pippuria maun mukaan
(1/2 dl ruohosipulia)

laitoin yhden limen mehun ja kuoren raastettuna joukkoon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti