tiistai 1. heinäkuuta 2014

Flammentanz

Köynnösruusu kukkii viileästä ilmasta huolimatta, tänä vuonna oikein runsaasti. Leikkasin ruusun alas neljä kesää sitten kun alkoi kuivaa vanhaa oksaa olla melko paljon. Näin kauan kesti että kukkii taas kunnolla, onhan siinä joka vuosi ollut kukkia jonkin verran, mutta nyt on täynnä nuppuja.
Jouduin lisäilemään rautalankaa sinne tänne että sain pysymään kukkivat oksat ylhäällä, painavat melkoisesti märkänä ja vettä tänäkesänä on riittänyt. Täyttä kukintaa pitää vielä odottaa muutama päivä, mutta jos säätiedotus pitää paikkansa, viikonloppuna alkaisi lämmetä.
Lämmönpuutteen takia, ilmeisesti, kasvihuoneessakin tomaattien kanssa on vaikeuksia, hedelmät ovat jääneet vihreiksi pitkäksi aikaa. Kypsymistä ei tapahdu ollenkaan ja muutaman homeisen lehdenpään jouduin leikkaamaan jo pois. Ei oikein viitsisi alkaa tuulettamaankaan koppia, kun lämpötila ei millään nouse yli viidentoista, tänäänkään ei aurinkoa ole näkynyt.

Flammentanz

2 kommenttia:

  1. Tomaateista: oletko muistanut poistella varkaita ja katkaista latvan, jos pituutta on riittävästi? Vaikuttaa dramaattisesti kypsymiseen. Tosin säätkin saisivat kiitos mielellään muuttua kesäisiksi.

    VastaaPoista
  2. Niin joo ja siis onpa komea Flammentanz.

    VastaaPoista