tiistai 22. heinäkuuta 2014

Cottage garden suomessa

Melkoisen rehevää alkaa jo olla meidän puutarhassa, reilu kuuden vuoden uurastus alkaa kantamaan satoa.
Vaikka hedelmäsato onkin vielä pieni, antaa puutarha jo sentään jotain syötävääkin. Keväällä ensin parsaa, lavoista koko kesän retiisiä ja salaattia. Kurpitsahäkeistä on saatu vasta kesäkurpitsaa, jota viimekesänä tuli melkein parikymmentä kiloa. Ufokurpitsat ovat jo viitisen senttisiä, joten jossain kohtaa saadaan niitäkin syödä.
Lavoissa mangoldi ja herneet ovat jo syömäkunnossa, kuten härkäpavutkin omassa penkissään. Kasvihuoneesta on saatu
jo mustia kisikkatomaatteja, kurkkua, sitruunaruohoa ja basilikaa.
Yrteistä, joita kasvaa ympäri puutarhaa, olen käyttänyt minttua, oreganoa, persiljaa, tilliä, timjamia, ruohosipulia, melkein kaikkea mihin mielikuvitus riittää. Pari päivää sitten kylvin taas retiisejä ja nyt odottelen yläkuuta, että kylvän vielä ainakin mitsunaa, hernettä ja salaatteja

2 kommenttia:

  1. Näyttää ihanan runsaalta :)

    VastaaPoista
  2. kiitos, siihen on jo vuosia pyritty, pergola kun vielä kasvaa köynnöksiä täyteen...

    VastaaPoista