lauantai 14. kesäkuuta 2014

Pulla pannussa

Nuorimmaisen, 6v., pyynöstä pidettiin pullapäivä. Heti aamupalan jälkeen pullataikina-ainekset Kitchen Aid:iin pyörimään ja liina päälle.
Olin jo toukokuussa luvannut tytön kummitädille, että autan rippijuhlien järjestämisessä, koska olivat juuri eronneet ja joutui järjestämään kekkerit yksin.
Eli kauppaan siis, lapun kanssa, sovittiin listalle suolaiseksi kolme salaattia, peruna- ja pastasalaatti ja coleslaw. Nyhtöbroileria barbequesoosissa ja levite laivälle, leivän teki joku muu.
Olin aivan hämmästynyt, kun kassalla hinnaksi tuli kaikkine aineksineen ja alumiinivuokineen 48€. Kuitenkin kaksi täyttä kassia ruokaa, suomalaista ja suurin osa luomuakin vielä.
Kaupasta tulon jälkeen pullataikina laudalle ja kaulimaan yhdeksi levyksi, voita, kanelia ja sokeria päälle, onneksi tuli kurkittua kaappiin, josta löytyi vielä pähkinärouhe- ja mantelijauhepussi, molemmat avattuja, sinne vaan.
Pullan jälkeen läpöä pienemmälle ja kaksitoista broilerinkoipea uuniin. Koivet on mielenkiintoinen artikkeli, kun kolme kiloa taisi maksaa 11€, ilmeisesti niitä ei pysty koneellisesti perkaamaan, jolloin hinta vaan painuu alas, tähän hommaan ne sopivat kuitenkin hyvin.
Yllättävää kuitenkin tämän päivän juhlilla broileri teki kauppansa melkeinpä liiankin hyvin, iltavieraille ei jäänyt yhtään.... ihan oma moka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti